Ejendommen

Ejendommen og foreningens historie

Ejendommen blev opført i 1939. Hen mod slutningen af besættelsen besluttede Carlsbergfondets bestyrelse at opkøbe fast ejendom for at sikre fondets kapital. Der blev købt et bredt udvalg af ejendomme rundt om i København. De kom til at tjene som boliger for folk med tilknytning til Carlsberg og Carlsbergfondet. Kongens Vænge blev købt af fondet i 1946 og var i fondets eje frem til 1999. Da besluttede fondets bestyrelse at sælge ejendommen, fordi der ikke længere var tilstrækkelig efterspørgsel efter lejlighederne.

Da ejendommen blev sat til salg, fik beboerne muligheden for at købe den. På den stiftende generalforsamling den 26. maj 1999, 60 år efter ejendommens opførelse, blev andelsforeningen A/B Kongens Vænge en realitet.

Andelsforeningen er fordelt på to boligkarreer à 14 opgange op til 3. sal. Beboersammensætningen er en blanding af lejere og andelshavere - dog langt flest andelshavere. Alle beboere har adgang til en altan, med undtagelse af stuelejlighederne i nr. 28 tv., der vender ud mod Verdisvej. Her er i stedet adgang til en lille have. Da erhvervslejemålene ud mod Wagnersvej ikke er til beboelse, er der altan eller have her.

Oprindeligt rummede ejendommen 224 lejligheder, hvoraf to var erhvervslejemål. Lejlighedernes areal udgjorde henholdsvis 39 m2, 44 m2, 54 m2, og 67 m2. Men da andelsforeningen blev stiftet, blev der i vedtægterne åbnet mulighed for sammenlægning af lejligheder. I dag er en del af andelslejlighederne derfor større, sammenlagte lejligheder.

Siden andelsforeningens stiftelse har der været en del store og små projekter i gang. I foråret 2001 fik vi installeret nye vaskemaskiner i vaskerierne. I foråret 2002 gik to store projekter i gang: I januar startede vi på udskiftningen af alle ejendommens faldstammer. I marts samme år startede Grønne Gårde, under Københavns byfornyelse, på at omlægge og forskønne foreningens gårdarealer. I slutningen af 2004 fik vi installeret vores bolignet, der giver billig og god adgang til tv, radio, telefoni og internet.

I 2006 var det tid til tag- og vinduesprojekt. De gamle utætte tage blev skiftet ud, og alle termovinduer blev erstattet med nye flotte vinduer med energiglas. Vi har også fået etableret dørtelefoner, nye gadedøre, festlokale og legeplads til foreningens mindste.

I 2013 fik vi nyt varmeanlæg og dermed også nye radiatorer i alle lejligheder, og i 2015 var renovering og maling af alle opgange færdig. I starten af 2016 fik vi etableret højtvandslukkere på ejendommen. De skal sikre, at vores kældre ikke bliver oversvømmet, når det regner voldsomt.

Vi har i det hele taget løbende gang i at vedligeholde og forbedre vores ejendom. Vi holder to fællesdage om året, hvor vi hjælper hinanden med mindre vedligeholdelsesopgaver, som vi selv kan løse. For eksempel olierer vi opgangsdøre, giver vores grønne fællesarealer en ekstra kærlig hånd og maler affaldsstativer og stakitter. Vi slutter altid af med en fælles frokost og hyggeligt nabosamvær i vores pergola i haven