Fremleje

Generalforsamlingen har fastsat vide rammer for mmidlertidig fremleje af lejligheder i ejendommen. Der er således ikke krav om, at man fx skal være udstationeret, som det er i følge lejeloven.

 

Foreningens vedtægter siger følgende om fremleje:

§ 12 Tilladelse til fremleje kan ske efter nærmere aftale med bestyrelsen, som fastsætter gældende retningslinier herfor – dog således at fremlejeperioden minimum udgør 6 måneder og maksimum 24 måneder.

Fremlejegiveren udarbejder skriftlig fremlejekontrakt, som skal godkendes af bestyrelsen.

Stk. 2 Fremleje eller udlån af enkelte værelser kan tillades af bestyrelsen efter betingelser fastsat af denne.

 

Procedure
Ønsker man som beboer at fremleje sin lejlighed, skal man finde en lejer, og udfylde en fremlejekontrakt, som bestyrelsen skal godkende. Fremlejekontrakten skal være bestyrelsen i hænde SENEST 30 DAGE FØR, man ønsker, at kontrakten træder i kraft.

Med hensyn til hvad man må tage i leje, er det lejeloven, der dikterer hvor meget man må kræve, når man fremlejer sin lejlighed. Der er forskellige regler afhængigt af bl.a. hvornår en ejendom er opført. Fordi vores ejendom er opført før 1992 gælder det at huslejen er omkostningsbestemt.

Den omkostningsbestemte leje svarer til boligydelsen, og det er altså kun dét beløb man ifølge lejeloven må tage i leje, når man fremlejer i AB Kongens Vænge.

Hvis du fremlejer din lejlighed delvist eller helt møbleret, har man dog mulighed for at tage et mindre månedligt beløb for slitage på inventar oven i huslejen

Hvis lejligheden er gennemgribende forbedret, beskriver lejelovens §19 stk 2, at der kan lægges en forbedringsforhøjelse oven i den omkostningsbestemte leje. Det er andelshavers ansvar, at overholde det, der er beskrevet i lovgivningen - om hvorvidt din lejlighed gennemgribende er forbedret i overensstemmelse ordlyden i loven. Forbedringer er ikke alm. vedligeholdelse.

Når du fremlejer, så er foreningen ikke part i lejeforholdet, og det er derfor andelshavers eget ansvar ikke at opkræve for meget leje. Lejeren er beskyttet af lejeloven og kan klage til huslejenævnet, hvis de mener, at huslejen er for høj.

Som fremlejegiver har du mulighed for at opkræve 3 måneders forudbetalt leje samt et depositum, der normalt også udgør 3 måneders leje. Det er en god idé at opkræve det fulde beløb, så du er dækket nogenlunde ind, hvis din lejer misligholder fremlejeaftalen.

Har du spørgsmål til, hvordan kontrakten skal udfyldes, kan du få hjælp i bestyrelsens træffetid om tirsdagen fra kl. 18.00 - 18.30 på varmemesterkontoret.

Lejekontrakt - Lejekontrakt for beboelse - Typeformular A 10